Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

12.09.2022

ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΠΔΕ) ότι το ειδικό πρόγραμμα που οδηγούσε στη χορήγηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας σε πτυχιούχους είναι σε αναστολή από το 2019, λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στα ΑΕΙ. 

Οι νομοθετικές αλλαγές που έγιναν πρόσφατα (Άρθρο 99 του Ν.4957/2022), ορίζουν ένα νέο πλαίσιο για όλα τα ΑΕΙ, ως προς τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη χορήγηση ΠΠΔΕ (τόσο στους εν ενεργεία φοιτητές όσο και στους πτυχιούχους).
Το νέο πλαίσιο, ουσιαστικά, ΚΑΤΑΡΓΕΙ το ειδικό πρόγραμμα, που υλοποιούσε το Εργαστήριό μας (που λειτουργούσε με βάση το Ν.3848/2010 και τις τροποποιήσεις έως το Ν.4547/2018).  Ο νέος νόμος (4957/2022) ορίζει την δημιουργία νέου, ενιαίου, φορέα στα ΑΕΙ.


Συνεπώς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως Εργαστήριο, για να διευκολύνουμε όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα που επιτυχώς υλοποιούσαμε μέχρι το 2019,  είναι, όταν υπάρξει κάποιο οριστικό αποτέλεσμα των διαδικασιών (που μόλις ξεκίνησαν) από το ΕΚΠΑ, και οριστεί ο νέος φορέας που θα χορηγεί το ΠΠΔΕ, να σας ανακοινώσουμε πού να απευθύνεστε, μέσα από μια ανάρτηση στην αρχική σελίδα μας:
  www.ergastirio-eparkeia.ppp.uoa.gr

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στο έργο μας.
Εκ του Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ